Direct naar de inhoud.

Samen Sterk voor Werk!

  • door:
  • op:
Jan-Willem van de Kolk

STADSKANAAL – Een groot aantal banen creëren en vinden, dat is de opdracht en wens van de Oost-Groninger gemeenten. Voor de uitvoering hiervan krijgen die gemeenten 1 miljoen Euro van de provincie Groningen. Inmiddels ligt er ook een plan klaar. In dit plan staan training en diagnose centra ( TDC) centraal. Vier hiervan zijn er gerealiseerd bij Wedeka en Synergon een vijfde centra is nog in voorbereiding maakte wethouder Jan Willem van de Kolk gisterenavond bekend.

Van de Kolk: “In de TDC’s worden cliënten van de sociale diensten van de betrokken gemeenten bekeken waar ze goed in zijn vervolgens wordt getracht hen naar vast werk of een stageplek te begeleiden”. Vandaag stond er in het DvhN te lezen dat de betrokken gemeenten al deze TDC’s op dezelfde manier willen laten draaien. Dat betekent dus dat Wedeka en Synergon op dat punt meer moeten gaan samenwerken. Een gevolg van die samenwerking is dat er een groot database-systeem komt waarin gegevens van werkzoekende cliënten centraal staan. Werkgevers kunnen in dat systeem kijken en kunnen op deze manier iemand vinden die ze nodig hebben. Volgens Jan Willem van de Kolk worden  hierdoor gezamenlijk werkgevers benaderd zodat iemand uit Winschoten in Stadskanaal aan de slag kan of andersom. “We gaan als heel Oost Groningen samen optrekken en trachten ook in Duitsland banen te vinden”.

Voor de uitvoering van het masterplan hebben de Oost Groninger gemeenten geld gevraagd aan de provincie. Een bedrag van een miljoen euro. De provincie had al eerder laten weten grote voorstander te zijn van deze vorm van samenwerking en stelde daarvoor geld in het vooruitzicht. In 2015 moet de aanpak vijfhonderd werkervaringsplaatsen hebben opgeleverd voor werklozen. Van de Kolk spreekt vandaag in het DvhN de verwachting uit dat zeker een kwart van die betrokkenen uiteindelijk een vaste baan hieraan overhouden.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal