Direct naar de inhoud.

IWAS World Junior Games sporthappening in Stadskanaal

  • door:
  • op:
Foto: disgames.org
Foto en info: disgames.org

STADSKANAAL – Vrijdagavond 3 juli zal rond 19.30 uur zal de officiële opening van de IWAS World Junior Games verricht worden. Een sportevenement met ruim 300 atleten en begeleiders, die in het Pagecentrum formeel welkom geheten worden door het gemeentebestuur van Stadskanaal en IWAS voorzitter Paul Depace. Het belooft een mooie week te worden en niet alleen op sportief gebied. Ook het weerbericht ziet er erg gunstig uit met  zomerse temperaturen.

Opening

IWAS 2015De deelnemende atleten komen vrijdagavond per land, herkenbaar door de landen vlag, langslopen en
tonen zich aan het aanwezige publiek en natuurlijk aan elkaar. De gastheer van die avond, Wycher vd Bremen gaat de landen aan de aanwezigen voorstellen. Ook vinden dan nog enige formele zaken, waaronder de eedaflegging door atleten en officials, plaats. Dit alles onder begeleiding van een paar dansgroepen en enkele muzikale optredens.

Pagedal

tijdelijk sportdorp in pagedalDe atleten komen overigens op donderdag 2 juli al naar Stadskanaal.Velen zullen per vliegtuig op Schiphol aankomen. Daar vandaan worden ze per bus naar Stadskanaal vervoerd waar ze intrek nemen in het, tijdelijke, IWAS Pagecentrum in het prachtige natuurgebied Pagedal. Atleten, begeleiders en staf nemen gedurende de IWAS Games hun intrek in dit, tot sportdorp omgetoverde centrum. Een unieke locatie waar ruim 900 atleten en begeleiders terecht kunnen. De maaltijden worden ook verzorgd door het Pagecentrum. Om hieraan te kunnen voorzien wordt een deel van de grote hal omgebouwd tot restaurant.

Het programma

Pagecentrum– Donderdag 2 juli: Aankomst atleten en begeleiders.
– Vrijdag 3 juli 19.00 uur: Openingsceremonie IWAS World Junior Games 2015 op het Pagecentrum.
– Zaterdag 4 juli: Nelli Cooman Games en (open) Noord Nederlandse Kampioenschappen voor de jeugd.
– Zondag 5 juli: Nelli Cooman Games en (open) Noord Nederlandse kampioenschappen voor A/B junioren en senioren. Start eerste voorrondes van de IWAS World Junior Games. Demo waterbasketbal IWAS World Junior Games (zwembad Pagecentrum) Vanaf 16.00 uur: De Nelli Cooman Run voor het goede doel.
– Maandag 6 juli: Atletiek IWAS World Junior Games. (Atletiekbaan)
Zwemmen IWAS World Junior Games. (Zwembad Pagecentrum)
– Dinsdag 7 juli: Atletiek IWAS World Junior Games. (Atletiekbaan). Zwemmen IWAS World Junior Games (Zwembad Pagecentrum). ‘s Avonds: Sluitingsceremonie IWAS World Junior Games 2015.

Woensdag 8 juli vertrekken de atleten en begeleiders weer naar eigen land.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal