Direct naar de inhoud.

Big Band Big Time op de Franse tour

  • door:
  • op:

Big Band Big TimeTER APEL – Big Band Big Time uit Ter Apel gaat als afsluiting van haar elfde jubileumjaar on tour naar Andrésy, een plaats onder de rook van Parijs. Na een gedegen voorbereiding van 2 jaar vertrekt een grote groep muzikanten begin oktober richting de Franse hoofdstad voor een weekend vol met muzikale ontmoetingen en internationale contacten.

Sinds jaar en dag onderhoudt de gemeente Vlagtwedde partnerschappen met de Duitse gemeente Haren (Ems), de Poolse gemeente Miedzyrzecz en de Franse stad Andrésy. Het doel daarvan is het versterken van wederzijds begrip en het bevorderen van de internationale contacten. Het speciaal in het leven geroepen partnerschapscomité van de gemeente probeert daaraan bij te dragen door inwoners van de gemeente in contact te brengen met partnergemeenten en daaruit voortvloeiende uitwisselingen te organiseren. De activiteiten zijn breed en divers van karakter en kunnen liggen op het vlak van cultuur, economie, educatie en politiek.

Op 9 oktober reizen 40 muzikanten en hun begeleiders met de bus naar Parijs. ’s Avonds is er ruimte in het programma gemaakt voor een bezoek aan de 317 meter hoge Eiffeltoren aan de oever van de Seine en een wandeling door de lichtstad. De zaterdag staat volledig in het teken van muziek maken en delen in Andrésy, een van de voorsteden van Parijs. De dag begint met een concert op het overdekte marktplein, dan volgt een optreden in Residence Les Magnillias (bejaardentehuis). Later die middag wordt er een workshop gehouden met Franse en Nederlandse muzikanten in de plaatselijke muziekschool en de dag wordt afgesloten tijdens een Fête des Jumelages met muziek van Big Time en DJ Pierre Laigniel. Gevierd wordt de stedenband tussen Andrésy en Vlagtwedde. De overnachtingen vinden plaats in de sportaccommodatie van Andrésy. Op zondag reizen de muzikanten terug naar Nederland.
Behalve muzikanten, leden en oud-leden van de Big Time reizen er ook muzikanten van de Groningse band Capital S mee naar Andrésy. Een jonge generatie soulliefhebbers die op treedt onder de naam Capital S. De 7 koppige studentenband bestaat voor een groot deel uit Big Time leden.

Big Band Big Time werd opgericht in 2003 vanuit een initiatief van de Muziekschool Zuid-Groningen en de Ter Apeler Harmonie. Een prachtig begin met enthousiaste, veelal jonge, muzikanten en inspirerende en gedreven bestuurders. Ze oefenden destijds wekelijks het swingende  repertoire onder de muzikale leiding van dirigent en rasmuzikant Allard Gosens. Anno 2015 staat dirigent Toine Weterings voor de muzikanten en is Big Time uitgegroeid tot een big band die flink aan de weg timmert en die bijna uit zijn voegen barst van de energie en het speelplezier.

www.bigbandbigtime.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal