Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Big Band Big Time hoofdact op Franse Jumelagefeest

Big Band Big TimeTER APEL – Big Band Big Time uit Ter Apel is als afsluiting van haar elfde jubileumjaar on tour geweest naar Andrésy, een plaats onder de rook van Parijs. Na een gedegen voorbereiding van 2 jaar vertrok een grote groep muzikanten 9 oktober richting de Franse hoofdstad voor een weekend vol muzikale ontmoetingen en internationale contacten.

Sinds jaar en dag onderhoudt de gemeente Vlagtwedde partnerschappen met de Duitse gemeente Haren (Ems), de Poolse gemeente Miedzyrzecz en de Franse stad Andrésy. Het doel daarvan is het versterken van wederzijds begrip en het bevorderen van de internationale contacten. Het speciaal in het leven geroepen partnerschapscomité van de gemeente probeert daaraan bij te dragen door inwoners van de gemeente in contact te brengen met partnergemeenten en daaruit voortvloeiende uitwisselingen te organiseren. De activiteiten zijn breed en divers van karakter en kunnen liggen op het vlak van cultuur, economie, educatie en politiek.

Veertig muzikanten en hun begeleiders reisden met de bus naar Parijs. ’s Middags en ’s avonds was er ruimte in het programma gemaakt voor een bezoek aan de 317 meter hoge Eiffeltoren aan de oever van de Seine en een kleine stadswandeling. Erna volgde een prachtige lichttour met de bus.
De zaterdag stond volledig in het teken van muziek maken en delen in Andrésy, een van de voorsteden van Parijs. De dag begon met een spetterend concert op de grote streekmarkt, daarna volgde een meer intiem optreden in Residence Les Magnillias (bejaardentehuis). Later die middag stond er een zeer gevarieerde muzikale workshop op de agenda met Franse en Nederlandse muzikanten. De dag werd afgesloten tijdens een Fête des Jumelages met muziek van Big Time en DJ Pierre Laigniel. Gevierd werd onder meer de stedenband tussen Andrésy en Vlagtwedde maar ook vertegenwoordigers van de andere partnersteden van Andrésy waren aanwezig.
De overnachtingen vonden plaats in de sportaccommodatie van Andrésy. Op zondag reisden de muzikanten terug naar Nederland.

Big Band Big Time werd opgericht in 2003 vanuit een initiatief van de Muziekschool Zuid-Groningen en de Ter Apeler Harmonie. Een prachtig begin met enthousiaste, veelal jonge, muzikanten en inspirerende en gedreven bestuurders. Anno 2015 staat dirigent Toine Weterings voor de muzikanten en is Big Time uitgegroeid tot een big band die flink aan de weg timmert en die bijna uit zijn voegen barst van de energie en het speelplezier. www.bigbandbigtime.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.