Direct naar de inhoud.

Onthulling mozaïekbank Beneluxlaan

  • door:
  • op:
voorbeeld van een mozaiekbank
voorbeeld mozaiekbank

STADSKANAAL – Komende dinsdag 26 april is wethouder Brongers aanwezig bij de onthulling van een zogenoemde mozaïekbank in de Beneluxlaan, 14.00 uur. In de afgelopen jaren zijn meer kleurrijke mozaïekbanken in het straatbeeld verschenen in Oost-Groningen. Sinds 2011 zijn er in totaal 27 banken geplaatst.

In Stadskanaal staat er, sinds 2014, een bank bij MFA Noordstee. Voor Stadskanaal komen daar komende week dus twee banken bij. De banken (een betonnen bank weegt 1700 kilo) zijn gemaakt in samenwerking met kinderen van de Gabriël Damschool. Op basis van een historisch verhaal dat is verteld aan de basisschoolkinderen maken zij tekeningen. Onderdelen van deze tekeningen worden verwerkt in een ontwerp voor de bank. De bank bestaat uit allemaal glasstukjes die door vrijwilligers er op zijn geplakt.

De bank aan de Beneluxlaan is voor de helft gefinancierd door de Rabobank. De bank aan de Nederlandlaan is voor de helft gefinancierd door Lefier en gemeente Stadskanaal. Bewonersplatform Maarsstee heeft een aantal jaren geleden een kunstcheck van Lefier en de gemeente ontvangen in het kader van de afsluiting van de herstructurering. Voor deze check hebben ze deze bank gekozen. De realisatie van deze banken is financieel ondersteund door Leader Oost-Groningen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal