Direct naar de inhoud.

Historische auto’s parkeren voor museum Goedewaagen

  • door:
  • op:

07_Hist-Automobiel-Vereniging-Noord_14aug16_klNIEUW BUINEN – Dat er dikke rijen auto’s voor het Keramisch Museum Goedewaagen op straat staan, is voor de museumstaf niet nieuw. Niet eerder stond er ook op straat een waar museum. Zondag 14 augustus maakten de leden van de afdeling Noord van de Historische Automobiel Vereniging een toertocht door de Veenkoloniën en over de Hondsrug en halverwege werd langdurig bij het museum aan de Glaslaan in Nieuw Buinen ‘gepauzeerd’.

Als liefhebbers van historische design werd de 104 deelnemers grote groep in het museum en de fabrieksateliers vergast op de productie- en vormgevingsgeschiedenis van keramiek, maar ook op die van het Nieuw Buiner glas in de expositie van de collectie Brans én niet te vergeten op de scheepsportretten van de hele NASM-HAL-vloot van 1873 tot heden in de tegeltentoonstelling van de HAL. Voor de museumstaf was de schitterende vormgeving van de 47 oldtimers op straat de grootste sensatie.

08_Hist-Automobiel-Vereniging-Noord_14aug16_kl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal