Direct naar de inhoud.

Storioni Trio en Razvan Popovici in concertboerderij

  • door:
  • op:
concertboerderij
“Onder de linden“

VALTHERMOND – “Klassiek in ’t veen”. Op zaterdag 22 oktober  treden het  Storioni Trio tezamen met de Roemeense top- altviolist Razvan Popovici op in de concertboerderij “Onder de linden“ in Valthermond. Het concert begint om 20.00 uur en de zaal gaat om 19.30 uur open. Op het programma staan: het piano kwartet in a mineur van Gustav mahler, het pianokwartet in Es groot van Robert Schumann en het pianotrio in a mineur Op. 50 van Peter Iljitsj Tchaikovsky. De leden van het Storioni noemen dit Trio “hun droomprogramma”. Het NRC Handelsblad kwalificeerde het Storioni Trio als het “vlaggenschip van de Nederlandse cultuur”.

Het repertoire van het Storioni Trio bestaat uit pianotrio’s van Haydn tot Henze, daarnaast is het trio een erkend expert in de uitvoering van het triple concerto repertoire en geeft  regelmatig opdrachten aan hedendaagse componisten zoals Willem jeths en Kevin Volans. Ook internationaal krijgt het trio lovende kritieken, zo benoemde BBC radio 3 de opname die het trio maakte tezamen met het Nederlands Symfonie Orkest  van Beethovens Triple Concert tot CD van de week.

De altviolist Razvan Popovici maakte in 2000 en 2001 deel uit van de Berliner Philharmoniker , hij werd uitgenodigd bij de Essen Philharmonic en de kamerorkesten va n München, Keulen, Kobe,en de Salzburger Kammer Filharmonie. Hij is oprichter en directeur van het Chiemgauer Musik-Früling Festival  in Traunstein, de serie kamermuziek concerten”Pèlerinages”in München en het Internationale Festival van kamermuziek in Boekarest. Daarnaast trad hij met het ensemble”Raro” o.a. op in Tokyo, Wenen en New York.

Kaarten en inlichtingen voor dit concert 0599-661765-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal