Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Huis voor de Kunst viert 1e lustrum

VEENDAM – Sinds 2012 is het Huis voor de Kunst uit Veendam een gastvrij thuiskomen voor vele kunst- en cultuurliefhebbers. Naast een omvangrijke veelal museale kunstcollectie uit de Gouden Eeuw, biedt het Huis voor de Kunst de ware liefhebber al 5 jaar imposante exposities van gerenommeerde kunstenaars en ieder seizoen een spraakmakend cultureel programma met daarin exemplarische klassieke kamermuziekconcerten uitgevoerd door vooraanstaande musici, boeiende muzikale reizen vol wereldmuziek, inspirerende lezingen en amusante optredens op het gebied van podiumkunsten. Ook modeshows i.s.m. de jonge veelbelovende modeontwerper Jan Boelo is het Huis voor de Kunst niet vreemd, welke ook vertegenwoordigd zal zijn.

Het Huis voor de Kunst zal daarom haar vijfjarig bestaan groots samen met u willen vieren met het 75 koppig symfonieorkest, het Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher. U kunt uitzien naar een fantastisch lustrumconcert vol toegankelijke klassieke muziek, de tijdloze evergreens ‘New York, New York’, ‘Lord of the Dance’ en spectaculaire filmmuziek uit ‘Star Wars’.

Vier dit lustrum met ons mee op 17 september a.s. aanvang: 15:00 uur op een ludieke locatie: Louwman Lexus Groningen, Moermanskweg 3 te Groningen. Come, celebrate and enjoy! Entree: €15,00 p.p. incl. koffie/thee bij binnenkomst èn pauzedrankje. Voor uitgebreide informatie en aanmelden: www.louwman.nl/symfonischconcert

PROGRAMMA:
Les Preludes – F. Liszt
Chanson de matin – E. Elgar
Concerto in E minor op.88 deel 1 – M. Bruch m.m.v. solisten Kees Dekkers (altviool) en Rolinka Niers (klarinet)
Orphée aux Enfers – J. Offenbach
Pauze
Florentiner mars – J. Fûcík
Roemeense Rhapsody no. 1 – G. Enescu
New York New York -J. Kander
Star Wars suite deel 2 en 3 – J.Williams
Lord of the Dance – R. Hardiman

Zondag 17 september 2017
Aanvang: 15.00 uur
Inloop: vanaf 14.30 uur
Locatie: Louwman Lexus Groningen
Moermanskweg 3 te Groningen
Entree: €15,- per persoon (incl. koffie/thee èn pauzedrankje!)

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.