Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

1,2 miljoen voor renovatie groenperken in Stadskanaal

Wethouder G. Brongers

STADSKANAAL – De gemeenteraad van Stadskanaal heeft 1,2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de renovatie van het groen in dorpen en wijken. Op dit moment is er te veel beplanting die veel onderhoud nodig heeft en erg verouderd is. Daarom is besloten om de groenperken te voorzien van nieuwe aanplant.

Nieuwe beplanting

In totaal gaat het om ongeveer 700 groenperken met een oppervlak van 37.500m2. De nieuwe beplanting bestaat uit 30.000 m2 bloeiende sierheesters en vaste planten. Bij de nieuwe beplanting wordt per locatie rekening gehouden met onder andere schaduw, droogte en de mate van onderhoud. Bijen, vlinders en overige insecten profiteren van de nieuwe beplanting. Met de toename van de biodiversiteit worden ook meer ziekten en plagen voorkomen. De overige 7.500m2 aan perken wordt van gras voorzien.

Startmoment

Deze maand starten de werkzaamheden. Bewoners krijgen een brief over de werkzaamheden in hun wijk. Wethouder Goziena Brongers zal op woensdag 11 december om 14.00 uur het startschot geven bij het groenperk in de hoek van het Wielewaalhof en Uilenhof van de Vogelwijk in Stadskanaal door oude beplanting te verwijderen.

Goziena Brongers, wethouder gemeente Stadskanaal: “In dit project werken we nauw samen met Wedeka, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meewerken aan de realisatie. Ik weet zeker dat iedereen blij zal worden van het resultaat: mooie, fleurige en kleurige groene omgeving in onze dorpen en wijken.”

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

3 Reacties op “1,2 miljoen voor renovatie groenperken in Stadskanaal

  1. Sinds ik inmiddels 3,5 jaar in Utrechtselaan woon met uitzicht op Frankrijklaan, kijken we vanuit de flat tegen een hoop troep aan, en er komt steeds meer bij. Inmiddels voelen we ons gedregadeerd tot een achterstandswijk, niet de moeite waard gevoel. De inmiddels jarenlange plannen om daar wat moois van te maken lijken niet uitgevoerd te gaan worden. Veel beloven, weinig geven doet………….Als er veel sneeuw gaat vallen kunnen we in ieder geval sleetje /rollator / scootmobiel rijden, zandberg op, grondberg af, nog een skilift erbij en een nieuw attractie is geboren. Maak het voor de ouderen in deze flat/ wijk eens wat gezelliger. Misschien worden ze dan ook weer wat vrolijker. Lang genoeg tegen die zooi aan mogen kijken.

  2. Heb liever dat de gemeente de voetpaden in msk eens gaat herstarten sommige paden niet een meer toegankelijk voor mensen met een rollator

  3. En nu hoop ik dat het nu WEL goed wordt onderhouden. Want dat is de laatste jaren te triest voor woorden. Het is jaren een onkruidwijk geweest. Klagen helpt niks. Eeuwig en altijd een Wedeka keet naast ons huis Men wordt niet gehoord.
    Jammer. Wij zijn ook “gewone” inwoners 😢

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.