Direct naar de inhoud.

1,2 miljoen voor renovatie groenperken in Stadskanaal

  • door:
  • op:
Wethouder G. Brongers

STADSKANAAL – De gemeenteraad van Stadskanaal heeft 1,2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de renovatie van het groen in dorpen en wijken. Op dit moment is er te veel beplanting die veel onderhoud nodig heeft en erg verouderd is. Daarom is besloten om de groenperken te voorzien van nieuwe aanplant.

Nieuwe beplanting

In totaal gaat het om ongeveer 700 groenperken met een oppervlak van 37.500m2. De nieuwe beplanting bestaat uit 30.000 m2 bloeiende sierheesters en vaste planten. Bij de nieuwe beplanting wordt per locatie rekening gehouden met onder andere schaduw, droogte en de mate van onderhoud. Bijen, vlinders en overige insecten profiteren van de nieuwe beplanting. Met de toename van de biodiversiteit worden ook meer ziekten en plagen voorkomen. De overige 7.500m2 aan perken wordt van gras voorzien.

Startmoment

Deze maand starten de werkzaamheden. Bewoners krijgen een brief over de werkzaamheden in hun wijk. Wethouder Goziena Brongers zal op woensdag 11 december om 14.00 uur het startschot geven bij het groenperk in de hoek van het Wielewaalhof en Uilenhof van de Vogelwijk in Stadskanaal door oude beplanting te verwijderen.

Goziena Brongers, wethouder gemeente Stadskanaal: “In dit project werken we nauw samen met Wedeka, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meewerken aan de realisatie. Ik weet zeker dat iedereen blij zal worden van het resultaat: mooie, fleurige en kleurige groene omgeving in onze dorpen en wijken.”



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal